Poročila s tur:
  Karakorum 2016 (Broad Peak in Gasherbrum IV)
  Aljaska
  Severna stena Hagshuja, Indijska Himalaja
  Slovenska smer z direktnim izstopom
  Turno smučanje v Bernskih Alpah
  Haute Route 2014
  Chamonix, Vallee Blanche
  Prestreljeniško okno
Domov
Plezalni teaji Gorsko vodnitvo kontakt
Zimski vzponi:   
Triglav
Prisojnik
Jalovec
 

zimski Triglav

Našo najvišjo goro pozna vsak Slovenec in nanjo se vsako leto vzpenjajo množice planinskih navdušencev. Pozimi pa ima Triglav povsem drugačno podobo. Zahtevnost in nevarnost vzpona pozimi je namreč povsem nekaj drugega kot v kopnih mesecih. Prav zato je osvojiti Triglav sredi bele zime enkratna pustolovščina in doživetje, ki ga zlepa ne boste pozabili.

V kolikor ste vajeni napornih celodnevnih tur, je možno Triglav osvojiti v enem dolgem dnevu tudi pozimi. Če pa bi si radi vzeli nekaj več časa za prekrasne razglede in uživanje v pristni gorski pokrajini, lahko prvi dan prespimo v Triglavskem domu na Kredarici. Do tu lahko pristopimo tudi s turnimi smučmi.

Potrebna oprema: zimski čevlji s trdim podplatom, dereze, cepin, plezalni pas, čelada, tople rezervne rokavice. V kolikor razmere tako velevajo, je potrebno imeti še lavinsko opremo (lavinska žolna, lopata, sonda). Če pa bi si želeli do Kredarice povzpeti na turnih smučeh, potrebujete še turno smučarsko opremo (smučarski čevlji, smu,e s turnimi vezmi, smučarske kože).
Če vse potrebne opreme nimate, si jo lahko tudi izposodite pri nas.

Datum ture: Po dogovoru.

Število gostov: 1 ali 2

Prijave in vse dodatne informacije: ales@cesen.com ali 031 397 962 (Aleš Česen)

 
 
 

English

Kontakt:
info@cesen.com
031 397 962