Poročila s tur:
  Karakorum 2016 (Broad Peak in Gasherbrum IV)
  Aljaska
  Severna stena Hagshuja, Indijska Himalaja
  Slovenska smer z direktnim izstopom
  Turno smučanje v Bernskih Alpah
  Haute Route 2014
  Chamonix, Vallee Blanche
  Prestreljeniško okno
  Turna smuka - Viševnik
  Prečenje Storžiške skupine
  Smer Livada (Jerebica)
  Jalovec
  Slovenska smer (Triglav)
  Aschenbrenner - Travnik
  Šlosarska smer - Triglav
  Monte Rosa
  Triglav
  Vzponi nad Saas Feejem
  Nemška smer (Triglav) 23.7.2013
  Mont Blanc (6.-8.7.2013)
  Turna smuka na Mt Blancu (12.-13.5.)
  Turna smuka na Grossglocknerju (11.-12.4.2013)
  Turna smuka okoli Prestreljenika
  Tečaj lednega plezanja in turno smučanje
  Pršič nad Zelenico
  Zimski Steber revežev (12.1.2013)
  Kamnitnik (25.10.2012)
  Zeleniške Špice
  Kuffnerjev greben
  Haute Route trek
  Ferate v Dolomitih 20. - 22.6.2012
Domov
Plezalni teaji Gorsko vodnitvo kontakt
  Prečenje Storžiške skupine  
  7.11.2013  
  Po daljšem času slabšega vremena in po neugodni napovedi za prihodnje dni bi bil v četrtek greh ostati v hladu dolinske megle. Za kakšno resnejšo skalno plezarijo v naših gorah je vseeno prehladno, pa tudi vse severne stene so vsaj delno prekrite s snegom. Tako sva se s Polono odločila, da greva na malo daljši sprehod. Prečenje Storžiške skupine, kot nama najbližji hribi, je bila tako prva očitna ideja. Brez posebnega razloga sva se odločila, da to opraviva od vzhoda proti zahodu, torej od doline reke Kokre do Tržiča.  
 
   

V jutranjem hladu sva parkirala v Spodnji Kokri in sledila ka?ipotom proti domu Čemšenik. Strma pot te relativno hitro pripelje na greben Potoške gore od koder sva v soncu opazovala zasnežene Grintovce. Najin prvi cilj je bil Javorjev vrh, kjer se je že močno poznala jesenska inverzija in o kakšnem hladu ni bilo več govora. Tu se pot obrne bolj proti zahodu in iz bukovega gozda počasi preide na greben Zaplate, poraščen z ruševjem.
 
 
 
 
 
   

Na Cjanovci, ki je dobrih 1400 metrov nad izhodiščem je za nama prvi daljši vzpon dneva. Lepa in razgledna pot naju peljala prek Srednjega vrha, Malega Grintavca in Bašeljskega vrha do Bašeljskega prevala. Nekaj krajših odsekov je bilo pocukranih s snegom, sicer pa je prevladovala skoraj poletna vročina.
 
 
 
 
 
   

Na vrhu Storžiča si za nekaj minut privoščiva kulinarično začinjen počitek, družbo pa nama delajo številne lačne planinske kavke. Ker je po grebenu še nekaj snega, nadaljujeva po jugo-zahodni grapi, ki jo kakih 100 metrov nad Planino Javornik zapustiva in nadaljujeva desno najprej do Velike potem pa naprej do Male Poljane. Od tu naprej je strm vzpon do vrha Tolstega vrha presenetljivo hitro minil in čakalo naju je le še prijeten spust mimo koče na Kriški gori v Tržič.
 
 
 
 
 
 
 
 

English

Kontakt:
info@cesen.com
031 397 962